Kalender reglement

Met een woordje uitleg bij het rittenschema (kalender)

Per effectief gereden rit of gekozen vrije ritdagen( ‘’VR’’ zie verder) van de kalender wordt er 1 punt toegekend, en aan de eigen ritten 2 punten. De aanwezigheid noteert ieder persoonlijk voor de start op het bord geplaatst bij de start, en wordt later digitaal verwerkt op de website.

Het lid met de meeste punten mag zich op het einde van het seizoen kampioen noemen.

Bij gelijkheid van punten inclusief de punten van de al of niet gebruikte VR ritten, wordt er geen testrit meer gereden maar hebben we meerdere kampioenen.

Ook dit jaar beschik je over 2 vrije ritdagen (”VR”): Dit wil zeggen dat indien je op voorhand (minstens 1 week) het desbetreffend vakje zwart maakt op het bord, (bij voorrang de zondag vooraf zelf invullen a.u.b.) of aan iemand van het bestuur meldt dat je niet kan deelnemen aan die bepaalde rit, je automatisch de punten en de vergoeding krijgt van die rit.

Is het per toeval een regendag, of kan je toch meerijden nadat je een vrije ritdag had ingevuld betekend dit pech voor diegene die zijn vrije rit had gepland, want die telt dan wél mee als één van de 2 vrije ritten.

BELANGRIJK: OP ONZE EIGEN ORGANISATIES WORDEN GEEN VRIJE RITDAGEN TOEGESTAAN. Deze organisaties zijn de 3 VBR ritten in april en augustus, en de tweedaagse eind augustus.

Nieuw vanaf dit seizoen:Op de 3 zaterdagritten die we elk jaar in clubverband organiseren (mei, juni en juli) krijg je bij deelname een joker met de waarde van 1 punt (max 3).

Deze joker kan ingezet worden na een gemiste rit op zondag, dus totaal verschillend van bovenvermelde vrije ritdag(“VR”) die vooraf moet ingevuld worden. Deze joker kan niet ingeruild worden voor onze eigen organisaties, uitgezonderd voor de midweek VBR organisatie in augustus.(2 punten dus 2 jokers). Het inzetten van de joker moet gebeuren via het bestuur. (liefst per mail met webmaster Yves in kopie). Bij regen of barre weersomstandigheden zal het Bestuur bij de start beslissen om de rit al of niet te annuleren. In dit geval telt deze rit dan niet meer mee voor het klassement of de vergoeding, ook al rijden sommige leden dan toch die dag.

Naast het uitreiken van een trofee voor de kampioen, en een waardebon voor diegenen die meer dan 80 % van de te behalen punten behaald hebben, gaan we ook weer dit jaar de behaalde punten vergoeden. Per behaald punt valt er 0.50 € te verdienen.

Die verworven eindsom wordt dan in mindering gebracht van de kostprijs van de maaltijd op onze Kampioenenviering in november (zie kalender).

Dit betekent dat, wie regelmatig meefietst, de deelnameprijs van de feestavond aanzienlijk zal zien verminderen. Het behaalde puntenaantal en saldo per lid kan steeds terug gevonden worden op de website, onder “klassement”

.

STARTUUR en STARTPLAATS VOOR DE ZONDAGRITTEN: Sportstraat 25, RUDDERVOORDE

  • Maart: 09u00, zonder pitstop onderweg.

  • April, mei, juni, juli, augustus en september: 08u30, met mogelijke pitstop onderweg.

  • VBR ritten: starten vanuit Taverne MOLENHOEVE.

  • Alle ritten van de kalender worden in de CLUBUITRUSTING gereden.

  • Het verkeersreglement moet ten allen tijde gevolgd worden.

  • Een valhelm dragen is verplicht bij alle kalender ritten.